Volonterski klub LUX

U Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji je osnovano mnogo klubova, a jedan od njih je volonterski klub "Lux". Naziv kluba dolazi od latinske riječi "lux" koja znači "svjetlo". Članovi ovog kluba su se predstavili našoj školi na blagdan Blagovijesti. 

Počeli su s radom dajući besplatne poduke iz svih nastavnih predmeta našeg gimnazijskog programa od prvog do četvrtog razreda za učenike koji žele i kojima je to potrebno. Volonterski klub ima ukupno 44 člana, učenika naše škole. Volonteri se za svaki sastanak unaprijed dogovore, a malo češće se sastaju kada su u pitanju neki veći događaji. Volonterski klub ima svoj logo koji glasi: "Date et dabitur!" što prevedeno s latinskog jezika znači: "Dajte i dat će vam se!" Volonterski klub svake godine bira potpredsjednicu/ka, njihove zamjenike i blagajnicu/ka.  Volonteri izdvajaju svoje slobodno vrijeme prenoseći znanja i iskustva drugima, a time i svjetlo, kako kaže i ime kluba. Kao svjetlo sjaji solidarnost volontera prema drugim učenicima i prijateljska ljubav koju nastoje širiti u školi. One su temelj i pokazatelj snage naše škole i zajednice učenika. Volonteri već sad jako pridonose uspjehu škole i odnosu među učenicima, a njihov rad je tek počeo. Najavili su posjete domovima za starije i nemoćne osobe. Planiraju tijekom svog rada prikupljati i donacije za razne potrebe te organizirati razne akcije i hodočašća. Jedan od sljedećih njihovih ciljeva je sudjelovanje u promicanju kulture života i uključivanje u  "Hod za život". 

Učenici koji se žele priključiti ovoj grupi su dobrodošli te se mogu javiti predsjednici kluba "Lux" Ani Marinović. Članovi kluba se nadaju što većem odazivu i vesele se novim iskustvima s mladim volonterima. Želimo im uspješan, radostan i plodonosan rad i zahvalni smo im na pomoći svakom učeniku te na njihovom vrijednom djelovanju.

Edukacija volontera i volonterska akcija za Socijalnu samoposlugu u Kninu 

POČINJEMO S REPETICIJAMA!

Posjet misionara don Jakoslava Banića

Predavanje o volontiranju

Međunarodni dan volontera

Snaga našeg zajedništva: 11.500,00 kuna za Petrinju