Molitve učenika

MOLITVA PRIJE ISPITA
Uskoro pristupam ispitu.
Isuse, podaj mi volje da naučim mnoge lekcije koje moram naučiti da bih se s ispita mogao vratiti sa smiješkom i suzama radosnicama u oku.
Bože moj, podaj mi snage, kao i onom rudaru koji duboko pod zemljom, u tami, kopa, da iz tame neznanja iskopam svoje bogatstvo – znanje.
Duše Sveti, rasvijetli moj razum da mogu shvatiti ono što hoću naučiti, da mogu sigurno i točno odgovarati na pitanja koja mi budu postavljena.
Daj snage i mojem ispitivaču da pravedno može ocijeniti moje odgovore.
Oče, u tvoje se ruke predajem.
Amen.

 

MOLITVA SV. ANTUNU
Sveti Antune! U svome životu proslavio si se učenošću i mudrošću i bio si veliki prijatelj učenika i studenata. Ti znaš od kolike je važnosti za mene moj studij i koliki trud od mene zahtijeva! Zato mi isprosi čvrstu volju da mu se ustrajno posvetim, bistru pamet da uspješno u njemu napredujem i dobro pamćenje da lakše svladavam studijske teškoće.
Neka mi škola bude ozbiljna priprema za život. Po tvom primjeru želim i ja, uz ljudsko znanje i mudrost, sve bolje upoznavati Isusa Krista i njegovu Radosnu vijest.
O dragi Sveče, daj da mogu uspješno nastaviti svoj studij, sretno položiti sve ispite i spremno poći u život, na korist društvu i Crkvi. Amen.

 

MOLITVA SV. JOSIPU KUPERTINSKOM ZA USPJEH U ŠKOLI
Dobri Bože, zahvaljujem Ti na svim darovima koje mi daješ.
Udijeli mi milost da se uvijek njima služim Tebi na slavu, za svoje posvećenje i na dobro drugih.
Daj da uvijek budem radosna srca.
Blagoslovi moje roditelje i bdij nad mojim učenjem.
Prosvijetli moje učitelje, nastavnike i profesore, a budi na pomoć i mojim školskim prijateljima i prijateljicama.
Utječem Ti se po zaslugama i po zagovoru sv. Josipa Kupertinskoga, koji je i sam iskusio teškoće učenje i tjeskobe ispita, ali je doživio i radost da za svoj trud – uz pomoć svoje drage nebeske Majke Marije – bude nagrađen.
Molim te, vodi moju pamet, učvrsti moju volju i potakni velikodušnu zauzetost, da tako ispunim svoje dužnosti i zaslužim uspješno položiti ispit pred kojim se nalazim.
Amen.