Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću

Susret Hrvatske katoličke mladeži u Gospiću 5. travnja 2024. godine bio je nezaboravno iskustvo koje je okupilo mlade katolike iz cijele Hrvatske. S osjećajem uzbuđenja i iščekivanja, krenuli smo na put već u sedam sati ujutro, zajedno s „framašima“ Gospe od Zdravlja iz Splita.

Prva postaja bila je Lički Osik u kojem nas je dočekao župnik kao i mnoštvo drugih mladih koji su također ondje stali na okrjepu i druženje. Ondje smo imali priliku čuti nešto o samoj župi Svetoga Josipa te smo u tom duhu nastavili svoj put prema centralnom događaju, odnosno prema Gospiću.

Kada smo stigli u Gospić, dočekao nas je predivan sunčan dan i atmosfera puna radosti i entuzijazma. Okupivši se na glavom trgu započela je procesija do stadiona na kojem se održala sveta misa na kojoj je bilo okupljeno mnoštvo biskupa i svećenika iz cijele Hrvatske. Jedinstvo i zajedništvo kojim je cijeli grad Gospić odisao bilo je neprocjenjivo. Po završetku mise vratili smo se na glavni trg gdje je u 20:00h bio zakazan koncert „Božje pobjede“. Svaki segment programa bio je poseban te je obogatio naše duhovno iskustvo na jedinstven način.

Susret je bio prilika da upoznamo mlade ljude iz različitih dijelova Hrvatske, razmijenimo iskustva i zajedno rastemo u vjeri. Osjećaj pripadnosti većoj zajednici mladih katolika za naše učenike, kao i za sve koji su mu prisustvovali, bio je inspirativan i ohrabrujući.

Povratak kući oko jedan sat u noći pomalo je bio iscrpljujući, ali srca su nam bila ispunjena radošću i nadom. Susret Hrvatske katoličke mladeži u Gospiću ostavit će neizbrisiv trag u našim srcima i biti podsjetnik na važnost zajedništva, molitve i vjere u našim životima.

Idući susret katoličke mladeži održat će se u Požegi 2026. godine. Ako i vi želite sudjelovat u istom, znate što vam je činiti.

Marta Ivić, 4.b