Obilježen Dan sjećanja

Kao i svake godine u našoj školi prigodno smo obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Učenice trećih razreda izradile su radove u različitim likovnim tehnikama koji su 16. studenog postavljeni na izložbi „Sjećanje na Vukovar“ u atriju Osnovne škole Vjekoslava Paraća u organizaciji Javne ustanove u kulturi Zvonimir, dok su učenici prvih i četvrtih razreda pod mentorstvom nastavnice Likovne umjetnosti s. Antonije Delonge i nastavnice Povijesti Ane Vučković izradili prigodne likovne radove i plakate koji su bili izloženi u atriju škole.

Uoči samog Dana sjećanja, 17. studenog, za vrijeme sata razrednika održao se prigodni program u kojem smo se prisjetili svih žrtava Domovinskog rata. Pod mentorstvom nastavnice Maje Jelavić-Šako učenici 2.b razreda Luce Pirija i Jakov Stipanović pročitali su tekst koji je pripremio prof. don Vedran Torić prema homiliji mons. Zdenka Križića, splitsko-makarskog nadbiskupa. Pozvani smo svi skupa razmišljati kako čuvamo i njegujemo vrijednosti i ideale za koje su toliki naši ljudi položili svoje živote. To je odgovornost svih nas.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje: Dan sjećanja 2023 

Potom su učenici i nastavnici zapalili lumine ispod prigodnog panoa kojeg su likovno oblikovale učenice 4.b razreda Marta Ivić, Ana Marinović i Lucija Topić. Nakon molitve odrješenja zajednički su zapjevali „Bože, čuvaj Hrvatsku“.

U popodnevnim satima tradicionalno su se uputili zapaliti svijeću u Vukovarskoj ulici. Pored replike vukovarskog vodotornja na početku Vukovarske ulice s ponosom i dostojanstveno izmolili su krunicu kojoj su se pridružili okupljeni građani.