Nogometna utakmica između NKG-a i CBS-a

U petak, 25. ožujka 2021., nakon velikog misnog slavlja, prigodne akademije i ručka, kojima smo obilježili ovogodišnji blagdan Blagovijesti i Dan škole, glava je opet bila u balunu.

Naime, nakon prošlotjednog malonogometnog školskog turnira i pobjede momčadi 3. a, preselili smo se na školsko  nogometno igralište. Ovaj su put svoja nogometna umijeća odmjerile dvije momčadi: momčad Nadbiskupijske klasične gimnazije (NKG-a) i momčad Centralnog bogoslovnog sjemeništa (CBS-a). Za potreba ove utakmice profesor tjelesnog odgoja Toni Paponja, koji je ujedno bio i sudac utakmice, sastavio je momčad NKG-a od učenika naše škole vodeći računa o zastupljenosti svih razreda. Momčad CBS-a činili su pak studenti Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu, mladići koji se pripremaju za svećenički poziv - bogoslovi, među kojima su bili i bivši enkageovci. Momčad NKG-a nastupila je u žutim dresovima s natpisom “Nadbiskupsko sjemenište”, a momčad CBS-a igrala je u plavo-bijelim dresovima.

Dugo su godina bogoslovi pobjeđivali sjemeništarce u tradcionalnim utakmicama na svetkovinu Blagovijestu, čime je momčad NKG-a još dodatno bila motivirana za pobjedu. I bilo je  tako. U veoma zanimljivoj i do kraja drugog poluvrenena neizvjesnoj utakmici pobjeda je otišla na stranu Žutih za koje su po prvi puta nastupili i sami učenici NKG-a. Uz odličnu atmosferu na dobro popunjenim tribinama utakmica je završila 4-1. Nakon prvog poluvremena bilo je 0-0 uz nekoliko izrazitih prilika s obje strane. Drugo poluvrijeme bolje je otvorio NKG koji je preko Mandarića stigao do vodstva. Bogoslovi se nisu predali te je do kraja drugog poluvremena jedna lopta uspjela pronaći put do Čanićeva gola. Bio je to neobranjiv udarac koji je naposljetku donio i produžetke. Kao i u drugo poluvrijeme Žuti su odlučno ušli i u produžetak. Golom Šolića NKG se vratio u vodstvo, a nakon samo par minuta Odrljin je povećao na 3-1. U zadnjim minutama se u strijelce upisao i Ćubelić za potvrdu pobjede ekipe NKG-a i rušenje velikog pobjedničkog niza ekipe s bogoslovije.

Tako je Dan škole obilježen druženjem u školi te kasnije i izvan nje  - na sportskom terenu s kojega su nakon dobre zabave i nogometa svi izišli kao pobjednici. Čestitke našim momcima na nogometnoj  pobjedi te iskazanoj odlučnoj borbi i zajedništvu. Dragim bogoslovima hvala na dobroj utakmici uz više sreće dogodine na istom mjestu u isto vrijeme.

Nastupili za NKG: Šolić (4.b) , Gelo (4.b) , Odrljin (4.b), Perković (4.a), Čanić (3.a), Mandarić (3.a) , Ćubelić (3.b), Marinović (2.a), Vukušić (2.b) i Đerek (1.b).