„Na koljenima djeda i bake“

U organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije svečano je, 5. prosinca 2019., predstavljen Zbornik učeničkih literarnih i likovnih radova „Na koljenima djeda i bake“. Zbornik su predstavili prof. Mirjana Vučica, vjeroučiteljica u Zdravstvenoj školi u Splitu, doc. dr. sc. Dunja Pivac, profesorica na Umjetničkoj akademiji u Splitu i splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Program promocije glazbeno su uveličali zbor učenika iz Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ i klapa Pasika iz Kostanja. 

Zbornik je plod natječaja učeničkih literarnih i likovnih radova koji je na proljeće ove godine održan u svim školama na području Splitsko-makarske nadbiskupije i šire. Natječaj je pokrenuo Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije. 

Zbornik „Na koljenima djeda i bake“, koji je na 226 stranica objedinio 303 literarna i 84 likovna rada, priredile su Marina Šimić i Mirjana Vučica. Svi radovi sadržajno su posloženi u dvanaest tematskih cjelina: Blago vjere; Uvijek na mojoj strani; U našem zavičaju; Njihove priče učile me svemu; Moja baka, moje sunce; Moj djed čvrst kao hrid; Miris bakine kuhinje; Moj dida i ja, prijatelja dva; Ponosno tvoje ime nosim; Čuvam drage uspomene; Da smo se barem poznavali; i Na koljenima djeda i bake.

U Zborniku su zastupljena četiri rada učenica naše škole: jedan literarni rad koji je napisala Lucija Giljanović (3. a) pod vodstvom s. Stele Ikice Mijić, te tri likovna rada pod vodstvom s. Antonije Bernardice Delonga: rad Nikoline Lučić (3. a), Ane Merčep (4. a) i Marte Grubišić (4. a).

Na kraju promocije proglašeni su pobjednički radovi. U kategoriji srednjih škola nagrađeni su radovi Ane Merčep i Marte Grubišić.

Našim učenicama i njihovim mentoricama srdačno čestitamo.

nkg/smn.hr