Duhovno-pedagoški susret roditelja u Vepricu

Marijansko svetište u Vepricu i ove je godine, 6. travnja, ugostilo roditelje naših učenika na redovitom korizmenom duhovno-pedagoškom susretu koji se svake godine održava u subotu prije V. korizmene nedjelje. Susret je predvodio prof. dr. sc. don Ivica Žižić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a uz brojne roditelje i ravnatelja škole, don Josipa Dukića, sudjelovale su i razrednice svih razrednih odjela.

Don Ivica je održao predavanje na temu »Blagdani u životu vjere. Imamo li vremena za slavlje?« u kojem je promišljao o biti kršćanskih blagdana, o njihovoj vjerskoj i kulturnoj važnosti, ali i o preobrazbi kršćanskih blagdana u industrijskom i digitalnom dobu te krizi pod utjecajem različitih ideologija.

Poslije predavanja i razgovora s predavačem u kojem su roditelji podijelili svoja iskustva, na vepričkoj kalvariji održana je pobožnost križnog puta koju je predvodio don Josip.

Poslije križnog puta roditelji su imali prigodu za svetu ispovijed, a vrhunac susreta bilo je slavlje svete mise koje je zajedno s ravnateljem predslavio don Ivica.

Duhovno-pedagoški susret završen je zajedničkim objedom i druženjem u blagovaonici svetišta.