Početak nastavne godine: sveta misa u ponedjeljak u 8:30 u dvorištu škole

Drage učenice i učenici NKG-a!

Započinjemo novu školsku i nastavnu godinu. Koliko god bili puni pitanja, nesigurnosti i neizvjesnosti zbog "novog normalnog", vjerujemo da je svatko od nas iskreno radostan što se vraća onamo kamo i pripada - u svoju školu, u svoje školske klupe.

Otkrili smo sve prednosti i nedostatke nastave na daljinu. Snalazili smo se, svatko na svoj način, netko uspješno, netko uspješnije, a netko negdje između toga dvoga. Sve u svemu: preživjeli smo! Vrijeme je da okrenemo novu stranicu.

Da, ponekad je gradivo teško i zahtjevno, toliko puta ne znamo što bismo prije učili, no usprkos svemu tome ništa ne može zamijeniti stvarno razredno okruženje i izravan kontakt s drugima: smijeh, ohrabrivanje, poticanje, druženje...  Upravo smo u razdoblju nepohađanja nastave otkrili da drugi, oni s kojima dijelimo svoju školsku svakodnevicu, nisu neki drugi, nebitni i zamjenjivi. Baš naprotiv, otkrili smo koliko su nam važni i pravi blagoslov jer bez drugih naš bi život bio drugotan, dosadan i besmislen; s drugima život poprima svoj smisao, pravu ljepotu i radost; život s drugima je jedinstven i lijep. 

Stoga smo radosni što ćemo svi zajedno započeti novu nastavnu godinu u stvarnom okruženju. Kako je to običaj u našoj gimnaziji, nastavnu godinu započinjemo svetom misom koju će predvoditi naš nadbiskup mons. Marin Barišić. Sveta misa je u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine, u 8:30 u južnom dijelu dvorišta naše gimnazije (van školske zgrade, iza portirnice). Ulaz u školu je iz Tesline ulice. 

Poslije svete mise u školi će se, u razredima, održati sat razrednika. U školu će ulaziti razred po razred sa svojim razrednicima. I tijekom svete mise i  tijekom satova razrednika pozivamo na odgovornost i poštivanje svih epidemioloških mjera, o kojima možete pročitati na našim mrežnim stranicama.

Posebno se radujemo učenicama i učenicima koji su ove godine upisali našu gimnaziju i prvi su put s nama. Želimo im iskrenu dobrodošlicu u NKG, naš "mali krug velikih ljudi", kako to pjevaju Massimo i grupa Vatra. 

I za kraj poželimo jedni drugima puno uspjeha, marljivosti, truda, ustrajnosti i radosti u novoj nastavnoj godini. "Sve možemo u Onome koji nas jača." (usp Fil 4,13).