panel
162
učenika
panel
13
sjemeništaraca
panel
29
djelatnika

Nadbiskup Barišić primio najbolje ekipe vjeronaučne olimpijade

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić primio je u srijedu 8. srpnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu šest vjeronaučnih ekipa koje su na Nadbiskupijskoj vjeronaučnoj olimpijadi, održanoj 2. ožujka u Osnovnoj školi Ivana Lovrića u Sinju na temu „Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi. Vinkovska karizma u Hrvatskoj“, postigle najbolje rezultate osvojivši prva tri mjesta u kategorijama osnovnih i srednjih škola.

Na primanju je sudjelovala i ekipa naše škole – Zara Čorić, Karlo Lemac, Mirta Jelavić Šako i Kristina Patrun – pod vodstvom mentorice s. Stele Mijić.

Pozdravljajući članove pobjedničkih ekipa nadbiskup Barišić čestitao je učenicima, njihovim mentorima te ravnateljima na ovogodišnjim rezultatima. „Svake godine vjeronaučne ekipe naše Nadbiskupije ostvaruju odlične rezultate na što sam ponosan. Znam da u današnjem svijetu nije lako pronaći vrijeme za izvannastavne aktivnosti. No, vi ste ipak pronašli vrijeme koje ste posvetili sv. Vinku i njegovoj karizmi u Hrvatskoj. Nadam se da ćete tu karizmu trajno ugrađivati u svoj osobni život, kako biste i dalje ostali ponos naše Nadbiskupije i Domovine“, kazao je.

Nadbiskup je svim učenicima, kao i njihovim mentorima i ravnateljima, poklonio knjigu autora Tomislava Krušlina i Sabine Marunčić pod nazivom „Svjedoci Radosne vijesti u hrvatskom narodu“, dječju Bibliju te krunicu i medaljicu s nadbiskupovim grbom.

Susret je završio u srdačnoj atmosferi zajedničkim fotografiranjem i domjenkom u vrtu nadbiskupske palače.

(smn.hr/nkg-split.hr)