Predstavljanje knjige o bl. Alojziju Stepincu

„Blaženi Alojzije Stepinac – spašavanje Židova i Srba u Drugom svjetskom ratu“ naslov je zadnje knjige koju je mons. Juraj Batelja predstavio 24. veljače u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Večer je svojom pjesmom uveličao mješoviti zbor naše škole pod ravnanjem s. Lidije Matijević. Zbor se tako i treći put odazvao pozivu mons. Batelje da sudjeluje na predstavljanjima njegovih knjiga o Stepincu. Zbor je izveo skladbe „Zdravo Marijo“ Ivana pl. Zajca, „Razvij trobojku“ iz oratorija „Slobodan u istini - Blaženi Alojzije Stepinac“ don Šime Marovića i Stepinčevu omiljenu pjesmu „Ljiljane bijeli“.

Na kraju predstavljanja mons. Batelja je s. Lidiji, u znak zahvalnosti zbog njezina rada, uručio medalju blaženog Alojzija.

Kao i u prethodnim svojim izlaganjima, mons . Batelja je i ovaj put  pokazao koliko Stepinac ljubi sve narode bez obzira na njihovu nacionalnost, vjeru i rasu, izvan svake ideologije čime je opravdano stekao epitet vizionara svoga vremena.

Još smo se jednom uvjerili u veliki napor i trud koji mons. Batelja ulaže u prikupljanje podatka o Stepinčevoj svetosti.

Ivan Burazin