Koga slijediš? Tko je tvoj "life coach?" - duhovno-pedagoški susret

Duhovno-pedagoški susret u našoj se gimnaziji održava svake godine krajem listopada. Nenastavni je to dan - bez nastave, ispitivanja, pisanja... ali, vjerujemo, dan koji bi se najbolji mogući način uklopio u sintagmu "škola za život". 

Tim više što je tema ovogodišnjeg susreta bila "Koga slijediš? Tko je tvoj 'life coach'?" Ulogu "trenera", prema mišljenju svi učenika nakon završenog susreta, odlično je 31. listopada "odradio" predavač don Ivan Alojzije Terze, salezijanac, voditelj oratorija i župnik Župe Pomoćnice Kršćana u Splitu. Don Ivan je vješto komunicirao s mladima na njima blizak i razumljiv jezik potičući ih na osobno preispitivanje i razotkrivanje svega onoga što onemogućava "sanjanje i življenje velikih stvari, a upravo nas je Bog stvorio za veliku stvarnost - za vječnost, za sebe". Don Ivan je maturirao u našoj gimanziji 1998., stoga se prisjetio i svojih gimnazijiskih dana, što je posebno obradovalo učenike. Još su ih više zainteresirali i oduševili primjeri iz don Ivanova iskustva rada s mladima, poput onog o mladiću muslimanu koji se preobratio na katoličku vjeru.   

Poslije predavanja neizostavni dio bili su pokorničko bogoslužje, sveta ispovijed i sveta misa koju je predvodio don Ivan u koncelebraciji s ravateljem don Josipom.     

O oduševljenju učenika predavanjem i predavačem posvjedočile su njihove razrednice na Nastavničkom vijeću. Naime, nakon svete mise održan je sat razrednika na kojem su učenici iznijeli svoje dojmove i zapažanja.