Put u Kistanje

č.s.Antonija DelongaKroz korizmeno vrijeme dio vanjskih učenika i nas sjemeništaraca izrađivli smo svijeće, čestitke i krunice pod vodstvom sestre Antonije Delonge, i sjemenišnog odgojitelja don Stipana Šurlina. Radilo se i prodavalo, i onaj novac što se zaradi od prodaje išao je za siromašne obitelji Janjevaca u Kistanjama.


Također u susret je izašao i ravnatelj sjemeništa dr. don Mladen Parlov koji je pronašao još poneku malu donaciju. Oni koji su sudjelovali u projektu pošli su sa već gore spomenutim inicijatorima u Velikome tjednu u Kistanje. Imali smo dva kombija, jedan putnički drugi teretni koji je bio prazan do odlaska u Konzuma.

Tu smo kupili osnovne namirnice kao brašno, rižu sol, cukar, manistru,..€¦i tu smo pomogli radnicima posložiti svu kupljenu hranu u kombi. Kad je to bilo riješeno krenuli smo u Kistanje -Punom parom€ś i teretni kombi bio je ispunjen do kraja. Išli smo većim dijelom autocestom, putem smo prošli i kroz mjesto Bribir gdje je bila tvrđava Šubića. Došavši u Kistanje župnik nas je okrijepio pršutom i sokom, te palačinkama za desert. Poslije smo odnijeli pakete u skladište i župnik nas je poveo u obilazak crkve. Za vrijeme obilaska župnika su već počeli zvati oni potrebni naše pomoći, što nas je jako ganulo.

Don Stipan nije dozvolio penjanje na vrh zvonika, jer nije bilo dovoljno vremena. Šteta, vjerujem da je pogled odozgo prekrasan. Poslije obilaska pozdravili smo se srdačno i otišli sa darovima. Jedan Janjevac nam je poklonio ručno izrađene drvene krunice, koje je sam izradio. Nakon dugog puta i napornog dana došli smo natrag u naš Split. Hvala Bogu na tome što nam je udijelio milost da možemo darivati one koji su potrebni naše pomoći, i nadam se kako ćemo još imati prilike pomagati, a u to ne sumnjam.

Lovro Krželj II. razred